Almás pite

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg vaj
  • 33 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál fehér bor
  • csipetnyi só

vagy

  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom héja
  • fél sütőpor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

töltelék

  • 1 kg alma
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • fahéj

teteje

  • tojás

Elkészítés

A vajat a liszttel eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a porcukrot, a fehér bort, a sót. 1 órán át hideg helyen pihentetjük. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyikre rászórunk zsemlemorzsát, diót, majd a cukros-fahéjas reszelt almát. Rátesszük a másik lapot. Tojással megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.