Almás pite
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg vaj
- 33 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál fehér bor
- csipetnyi só
vagy
- 25 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 1 citrom héja
- fél sütőpor
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
töltelék
- 1 kg alma
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- fahéj
teteje
- tojás
Elkészítés
A vajat a liszttel eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, a porcukrot, a fehér bort, a sót. 1 órán át hideg helyen pihentetjük. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyikre rászórunk zsemlemorzsát, diót, majd a cukros-fahéjas reszelt almát. Rátesszük a másik lapot. Tojással megkenjük a tetejét, villával megszurkáljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.